Szerintem…

     Nem szándékoztam párkapcsolati témákkal foglalkozni, de előző bejegyzéseim és fórumozásaim kapcsán olyan visszajelzéseket kaptam az oldalamon, emailben és személyesen is , amiért most mégis megteszem.
      Különösképpen ST levele az, ami kapcsán írni fogok. Ő felvetette, hogy „ a mai lányok túlságosan is egyformák, elég egy-két kedves szó (na meg pénz)… Sablon dolgokról beszélgetsz velük, sablon udvarlási mintákra alapozva. Felszínes dolgok mind. Nem próbálják a személyiségedet felfedezni, nem a személyed kell nekik, hanem valaki, aki éppen „aktuális” pasi”.
    Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ez a fajta viselkedésforma, sajnos, mindkét oldalon megtalálható. Az átlagférfi ma már nem akar udvarolni, nem akar vadászni, mert ahhoz gondolkodni kell, az meg fárasztó. Sokkal egyszerűbb pénzért megvenni eljárásokat és azokat alkalmazni nőkön, sokkal egyszerűbb ajándékokkal megvenni valakit. Ez az átlagnőnél be is jön, de ha valaki átlagosat ad, ne várjon érte különlegest!
     Az a nő, aki NŐnek tartja magát, nem fog elolvadni egy arany nyaklánctól, vagy a férfi új terepjárójától. Ő ennél többet akar, épp ezért tudja, hogy ezek csak felszínes dolgok.
     Épp így a férfi, aki valóban FÉRFI, nem a külseje alapján fogja megítélni a nőt, és eszébe sem jut, hogy ajándékokkal vegye meg.
     A NŐ a FÉRFIra vágyik, a többiek meg csak játsszák az ő kis csajszi-pasi játékaikat.
     Két dolog jutott eszembe ezzel kapcsolatban. Az egyiket egy könyvben olvastam. A lényege az, hogy az az ember, aki nem érzi jól magát egyedül, aki nem elégedett önmagával, az a házasságban is így fog érezni, csak onnantól kezdve a másik fél lesz az állandó céltáblája támadásainak, mert kudarcaiért őt fogja okolni. A másik dolog pedig, hogy olyan férfi/nő legyen a házastársad, akivel szeretsz beszélgetni. Ennek az évek folyamán egyre nagyobb jelentősége lesz.
     Beszélgetni! Nem beszélni neki, hanem beszélgetni. Elmondani és meghallgatni. Figyelmesnek lenni. Érdekesnek. Ahhoz, hogy érdekesek legyünk mások számára, különlegesnek kell lennünk valamiben. Mindegy, hogy miben. Valamiben, amit szeretünk. Ettől elégedettebbek leszünk önmagunkkal, és ezt mások is látni fogják.
     Van egy ember, aki ha olvassa ezt, azt gondolhatja, persze könnyen beszélek, hisz ő tanította meg nekem. És ez így igaz. Ezt nekem is tanulnom kellett, tanulnom kell!
     Visszatérve ST szavaira – „nem próbálják a személyiségedet felfedezni, nem a személyed kell nekik, hanem valaki” -, ezt már nagyon sokszor hallottam, férfiaktól és nőktől is, pedig meg kellene próbálni odafigyelni a többi emberre. Sokkal izgalmasabb lenne a világ. Nem kell beállni a sorba, nem kell megretteni attól, ha csupa átlagemberrel vagy körülvéve („average, average, average people” – Lívi), ki kell nyitni a szemedet, hogy észrevedd a tömegben azt az egy szem, számodra teremtett, „Lilithet”.
     Mert valahol ott van. Ez biztos. Én már láttam és Te is.
     Szerintem…

9 responses to “Szerintem…

 1. miért nem szól hozzá senki?
  hm…?
  Felületesek vagyunk, nem gondolunk bele dolgokba, mást mondunk nagy szavakkal, mégis sokszor a könnyebb utat választjuk.
  “Ahhoz, hogy érdekesek legyünk mások számára, különlegesnek kell lennünk valamiben” – ha így kiragadom ezt a mondatot, én a végére szívem szerint kérdőjelet tennék!?
  Szerintem…
  😉

  • angellilith

   Kiragadva valóban kell oda a kérdőjel.
   Mindenkiben van valami különleges, én legalábbis eddig még mindenkiben találtam, csak nyitottnak kell lenni 🙂 .
   Igazad van beszélni sokszor (sokszor? mindig) könnyebb, mint felvállalni a hitünket és aszerint élni.

 2. hello

  szerintem a tömbösödés,uniformálizálódás, sablonosság sokkal jellemzőbb a nőkre.
  A divat ,a módi, a ,,ki a jó csaj?” sokkal jobban motíválja a hölgyeket; könnyebb egy nőt befolyásolni mint egy férfit a hasonló ,mondjuk férfiassági kérdések kapcsán.
  Ez mindig is így volt ,de napjainkban,amikor a fogyasztói ,,kultúra” elképesztő mértékben belénkáramlik, kitörölve a hagyományos értékeket, értékrendet, önkritikát,,,jót tevésre való törekvést” lelkünkből, hát már teljesen hibridizálódott nőiességgel állunk szemben.
  Érzelemkinyilvánítás-mentesség, taktikák, önmeghazudtolások, pszichés-lelki válságok…. miről szól részben a szex és new york.

  Szóval azt hiszem ,hogy azon túl, hogy vannak érzéketlen férfiak és nők is, maga a nőiesség, sőt a női lét is válságban van.
  Nagyon sok esetben kapaszkodnak nők valamiféle légvár falaiba, lelki problémáikat álcázandóan pedig kegyetlen érzelemmentességgel mutatkoznak a férfiak előtt.

  Ezért nem kell sem nekem sem a legtöbb férfinek túlságosan kicicázott, modellszépségű pixel-baba, igen, ezért ,mert a mű, divatszerű viselkedés mögött ott érezzük azt a krízist , azt a személyiségválságot, ami nekünk is árthat ,ha társunkká válik.

  Fontos anyagi jellegű háborút vívunk az elismertségért, és nem nézünk szembe magunkkal.

  Igen szüksége van a némileg intellektuális embernek is már a nem sablonos ,nem üres viselkedésformákra. A különlegességre.
  Arra ,hogy akivel együtt van ,akit szeret/szeretni szeretne lássa a valódi egyéniségét. Mert igazán csak az egyéniséget lehet szeretni, az a személyes szeretet és szerelem, mert a személyesség az egyének közt létező dolog 😉

  De hogy beszéljek a férfiakról is.
  Azt hiszem nem mondható el ,hogy uniformálisak lennének, vagy sablonosak szeretnének lenni a férfiak. Általában jellemzőbb az önállóság a férfiak esetében. Így szerintem egy férfi egyéniség sokkal inkább meglátszik, mint egy nőé.
  Ami gond ,hogy nagyon sok férfi kihasználja a nőket lelkileg.
  Ez a kihasználás a plaza cica típusú, sérült nőket érinti, hiszen ők vonzzák be és fogadják el az alja férfiakat. Hiszen az a nő ,aki nincs válságban magával és a nőiességét nem értékeli félre ,olcsó-szar reklámaok hatására, nem veszíti el ítélőképességét, és bizony
  morálisan megszűri a hímeket, és nem a legnagyobb audis paraszt ágyába fekszik….

  Szóval egy szónak is 100 a vége:

  Nagyon nem tiszta,hogy megmondják mi a nőies, és aszerint kell léteznie a hölgyeknek. Mert akik kicsit is bizonytalanok ,bedőlnek ennek,bizony, ócska szolikurvák lesznek a mai fiatalokból, és azt látják,hogy mekkora szenny az egész férfi nemzetség, és miért?
  mert csak az audisnak teszik szét a lábukat, és többet ennél már nem is tudnak elképzelni.
  hát ez a baj.
  így látja egy értelmiségi fiatal (kapcsolatban ).

  • angellilith

   Kedves Alfonz!
   Ez az írás remek kiegészítés a bejegyzésemhez, köszönöm.
   Egy-két dolog azért eszembe jutott ennek kapcsán. A férfiaknak is megvan a magy gyengéje, amivel hatással lehet rájuk lenni pl. az autó, motor, de ezt bizonyára a reklámkészítők jobban tudják nálam.
   A divat meg arról szól, hogy ha megveszed X márkát egyéni leszel, csak ha mindenki megveszi, akkor ki is lesz az egyéni? Mindenkinek ki kellene egy saját stílust alakítania magában, és ahhoz ragaszkodni, ami nem feltétlenül márkafüggő.
   A “férfiaknál nagyobb az egyediségre való törekvés” Igaz. Őket így is nevelik, míg a lányoknak olyan hülyeségeket tanítanak, hogy légy szerény, hallgass, szolgálj másokat, és ne várj érte semmit. Ha valaki mártír akar lenni, csak tessék.
   Még egyszer köszönöm ezt a nagyszerű írást!
   Üdv, Angie

 3. thx

 4. Névtelen

  Értékesek a gondolataid,örülök hogy olvashattam párat belőlük.
  Jó végre olyan embert találni akivel azonosságot érzek anélkül,hogy ismerném.Üdv.St germain

 5. Jééé St. Germain nálad járt 2009-ben?…hehe…mióta keresem.. 😀
  😀 😀 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s