‘Egypercesek’

A farkas és a kisnyúl

     – Gyere velem játszani – mondta a farkas.
     – De te ragadozó vagy – felelte a kis nyuszi.
     – Áh, én már nem vadászom – válaszolta az ordas.
     – Az egyik kistestvéremet is egy farkas ette meg.
     – Nem mindegyikünk olyan, én csak játszani akarok veled…     Bővebben>>>

Az Igazi

     A férfi kinyitotta a szemét. Ott állt előtte álmai nője, zöld szemű, hosszú, szőke hajú, ahogy kisgyermekkora óta elképzelte. És mosolygott. Csak őrá. Visszamosolygott rá, aztán összevonta a szemöldökét. Nem, ez a nő nem rá mosolyog, ez a nő RAJTA mosolyog.
     – Szép vagyok? –kérdezte a nő.
     – Csodaszép – felelte ő.
     – Szeretsz? – jött a következő kérdés.
     – Igen – felelte.
     – Én nem szeretlek.
     – Miért?…          Bővebben>>>

Irigyellek

 – Irigyellek – mondta a férfi, és az angyal arcán döbbent csodálkozás futott át.
    – Miért? – kérdezte, de nem igazán akarta hallani a választ. Végigfutott a szóba jöhető lehetőségeken, és remélte, ha mégis megkapja a feleletet, ezúttal valóban lényegre törő lesz.
    Tudta, mit szoktak mondani. Talán az első a mennyország közelsége, de dögunalmas volt minden nap mosolyogni, minden nap boldognak látszani, még ha ez kívülről vonzónak is tűnt. Aztán ott voltak még a szárnyak is, amit szintén irigyelni szoktak…        Bővebben>>>

Miért nem főz a férfi?

    A férfi tanácstalanul állt a hűtőláda előtt, vajon mennyi idő alatt olvad ki ez a hús? Megforgatta a fagyott csomagot. És egyáltalán, mi ez? A nylonzacskón itt-ott kivillant egy-egy rózsaszín rész, de ő ebből nem tudta megállapítani, mi lehet.
     Még az is elképzelhető, hogy a…          Bővebben>>>

Szerencse

Selymesszőr utolsó erejével az odú bejáratához vonszolta magát, még egyszer a sápadt napba nézett, aztán szemében kihunyt a fény. Hosszúfül pedig tehetetlenül nézte végig mindezt. Nem maradt abban az üregben, nem bírta volna elviselni annak a helynek a látványát, ahol boldogok voltak. Másik otthont keresett. Ezt, ahol volt. Az idő és a távolság azonban nem hoztak enyhülést fájdalmában. Hosszúfül nem akart új társat, bár a túlélés törvénye azt diktálta volna, ő már nem vágyott élni tovább. Selymesszőr nélkül hideg és üres volt minden…        Bővebben>>>