Mese

sziriuszVan egy bolygó, nem messze a Földtől. Mindössze 8,8 fényév a távolság. Ez a bolygó egy kettős csillag körül kering, lakói mégis a kisebbik csillaghoz tartozónak érzik magukat. Ez a csillag a Syrius-B. Nagyon kis világ az ő bolygójuk, sokkal kisebb, mint a Föld. Mindössze egyetlen nemzet alkotja. Van királyuk és királynőjük.

Sok-sok évvel ezelőtt ezen a bolygón hatalmi harcok dúltak, és az akkori uralkodópárt megölték, mint ahogy a lehetséges trónörökösökkel is ezt akarták tenni. Az öröklés náluk nőágon történik, ezért a nagyobb veszélyben lévő lányutódot elvitték egy távoli bolygóra. Csak egyvalaki tudta, hova és ki ő. Egész életében az volt a feladata, hogy védje a hercegnőt és segítse, ha hívja. A hercegnő őt csak Alfának nevezte. A fiút otthon, a bolygón rejtették el.
     Mikor eljött az idő, a hercegnő előtt felfedték kilétét, és hogy hazatérhet, mert időközben megoldódtak a hatalmi viszályok. Addigra viszont már oly sok idő telt el, hogy már nem akart hazatérni, és lemondott a hatalomról öccse, Zeg, és a felesége javára.
     Itt maradt a Földön. Minden szennye ellenére szerette ezt a bolygót, de az itt lakók tudtukon kívül csak fájdalmat adtak neki. Figyelte az embereket. Néha képességeivel beavatkozott az életükbe, olyankor barátai lelkendezve mesélték, hogy ilyen jó évük még soha nem volt, ilyen jól még soha nem mentek a dolgaik. Ő csak mosolyogva hallgatta. Néha az emberek visszaéltek az így kapott sikereikkel, ő bár megtehette volna, hogy mindent visszavesz tőlük, egyszerűen csak nem segítette tovább őket. Olyankor az emberek nehéz gazdasági helyzetről beszéltek, a gyengébbek átokról.
     A sok rossz után, a hercegnő lassan elkezdte nem szeretni a bolygót, legszívesebben hazatért volna, de ezer apró szál kötötte ehhez a világhoz.
     És akkor eszébe jutott (hosszú évek után először) Alfa. Hívta, és Alfa jött. Mindig itt voltam, mondta, de az utasítás szerint csak akkor avatkozhatok be, ha te kéred.
     Hosszú napokon keresztül beszélgettek, és a hercegnő maradt, de most már új eszközök voltak a kezében, és új célok a szívében. Régi-új társaival nekilátott felépíteni egy új világot.
     Önmaguknak. Is…

Mese – folytatás (Új Világ)>>>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s